Petterik.nl

Vakantie foto's van sloveniŽ!!!
 

Home Profiel Weblog Woubrugge Noorwegen

 

 

 

T.z.t zullen er nog meer vreemde afkortingen en woorden komen, voor nu zul je het hier mee moeten doen.

Vreemde afkortingen:
M.M.O.: Met Moeite Opgericht. Dit is de naam van de voetbalclub van Hoogmade. Ik vermoed wel dat je de plaats niet kent. Aangezien het een kleine plaats is, is het mij wel duidelijk hoe de club aan die naam komt.
AVIKO: Aaardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken. We kennen deze naam van de diepvries producten. Het is een bijzondere naam, waarvan je de niet verwacht dat het zo een betekenis heeft.

Vreemde woorden:
Er zijn niet alleen veel vreemde woorden vanwege de betekenis, maar ook vanwege de schrijfwijze, de uitspraak, de dubbelzinnigheid (dubbelwoordigheid, een woord, twee betekenissen) of de samenstelling van het woord.
Zo heb je bijvoorbeeld woorden die een buitenlander niet zou kunnen uitspreken vanwege het grote aantal medeklinkers die achter elkaar staan in een woord.
Als voorbeeld noem ik het woord: machtswrijving
Met woorden waarin je nog meer medeklinkers achter elkaar plakt worden nog moeilijker. Nu kan ik er niet een bedenken, maar het kan zo maar gebeuren dat de volgende klinkers in een woord achter elkaar staan: chtsschr Deze combinatie komt alleen voor in samengestelde woorden.

Hieronder een aantal links met nog meer informatie over afkortingen of rare woorden en zinnen.
Afkortingen
Rare woorden en zinnen
Chatwoordenboek
Lijst met ruim 19000 afkortingen
Waar de namen van winkels, merken, en organisaties vandaan komen
Lijsten met onbekende woorden
In de Rijn en Gouwe stond jarenlang elke zaterdag een collumn van Peter Burger. Over de Nederlandse taal gingen die collums. Echt geweldig om die te lezen. Helaas bestaat die krant nu niet meer (is nu AD Groene Hart) en helaas is Peter toen ook met die collumn gestopt.
Hier een link met wat info over hem. Natuurlijk levert even googelen op zijn naam ook wel wat op. Ik heb jammer genoeg nog geen oude collums online kunnen vinden. Al moet ik wel toegeven dat ik nog niet echt goed heb gezocht.

 
 

Copyright 2003 MyWebCompany.com. All Rights Reserved. Webmaster: patrick@petterik.nl